Alsof hij een bruistablet in het orkest werpt, schreef NRC over dirigent Teodor Currentzis. De Griek, al jaren artistiek leider van diverse ensembles in Siberië, heeft energie als ‹middle name›. Als hij een partituur bestudeert, zoekt hij de intellectuele revolutie daarin, zei hij in Die Zeit . Met zijn eigen MusicAeterna bracht hij onlangs de derde van drie dynamische Mozartopera’s uit. Vandaag hoort u onder meer de klaterende ouverture van Mozarts Le nozze di Figaro .
Van Beethoven kiest Teodor Currentzis een van de meest daadkrachtige symfonieën. In zijn Zevende is het nergens even rustig stilzitten. Wellicht ook letterlijk: MusicAeterna brengt concerten vaak staand en lopend. Pianist Alexander Melnikov soleert in Mozarts Zeventiende pianoconcert. Extravagant en vol humor, het passende hart van een vitaal concert.
Bestel uw kaarten online via www.concertgebouw.nl/ concerten/teodor-currentzis met de code EP180410CKZ en ontvang direct 20% korting. Let op: de actie geldt op de standaardprijs en niet met terugwerkende kracht.